سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر دانشمند همه آنچه را که می گفت، نیکو و درست بود، شاید از عجب وخودپسندی دیوانه می شد . دانشمند آن است که درستیهایش فراوان باشد . [امام حسین علیه السلام]


ارسال شده توسط منتظرالقائم در 90/11/7:: 8:35 عصر

کلیات جنبش های نوپدید دینی، در پست قبلی گفته شد، اما جزئیات هر کدام باقی ماند. از اوشو شروع می کنیم.

اوشو: او در خانواده یازده نفری هندو متولد شد. در مدرسه و دانشگاه دردساز بود و چند بار اخراج شد. 9سال فلسفه خواند و در شهرهای مختلف هند، تدریس می کرد. او در 21سالگی در مدیتیشن ادعای اشراق می کند. وقتی برای درمان بیماری اش به آمریکا می رود، مذهب سانیاسین را ایجاد می کند. جالب است که او در آمریکا تا دو سال سخنرانی نمی کرد و فقط در شهر گشتی می زد و مردم را تماشا می کرد. او در مصاحبه ای که دین خود را معرفی کرد، یکی از جملاتش این بود: " همه ادیان مراقب فقرا بودند اجازه بدهید من مراقب ثروتمندان باشم". ( این اصل هم مخالف همه قول و فعل انبیاست). مریدان وی (5000نفر) در مدت چهار ماه شهری با تجهیزات کامل برای او می سازند. او در ابتدا آیین خود را از راه های رسیدن به خدا می داند اما بعد که به آزادی بیشتری رسید، همه ادیان را می کوبد. تا جایی که بهترین راه برای رسیدن به خدا را نیروی جنسی می داند. یادم است که در اینجا سخنران اشاره ای به رابطه ما با امام زمان(ع) کرد؛ " 5000نفر وجود داشتند که بخاطر اوشو، از جان و مال و خانواده گذشتند و برای او کار کردند، ما برای صاحب الزمان(ع) چه کار کردیم؟ "

او مخالف ازدواج و تشکیل خانواده بود. و به این دلیل که کاتولیک ها روی بحث خانواده حساس هستند، پلیس او را دستگیر می کند و پنج سال از آمریکا تبعید می شود. او به دور دنیا سفر می کند و 21کشور او را اخراج می کنند. او حدود 3سال بعد از تبعید می میرد و قاتل او را ریگان می دانند.

عرفان حلقه: عرفان حلقه خطرناک تر از بقیه است، چون در کشور ما به وجود آمده و رسوخ کرده. این عرفان مدعی است که چیزی به نام شعور کیهانی در این جهان وجود دارد و هر کس می خواهد به عرفان برسد، باید به حلقه های شعور کیهانی متصل شود و هر حلقه خاصیتی دارد. اولین حلقه درمان گری است. یعنی دردها درمان می شود و بعضا می توانند دیگران را هم درمان کنند. و اعتقاد دارند که علت بیماری ها، رسوخ جن ها یا روح کالبد مرده ها در بدن ماست. (یعنی قائل به تناسخ هستند) و برای اینکه درمان شوند، باید تسلیم محض باشند. یعنی باید همه قضاوت ها و برداشت ها را فراموش کنید و فقط تسلیم شعور کیهانی شوید. و بعد می گویند افراد به تنهایی نمی توانند این راه صعب العبور! را طی کنند و باید از راه جمعی راه طی شود. آنها معتقدند این راه نیاز به هیچ مکملی ندارد. یعنی اگر قبلا کسی تصور می کرد قرآن و ائمه را می تواند شفیع و واسطه قرار دهد، بدعت کرده.( مثل شبهه وهابی هاست) کاملا با ذکر و قرآن و پیامبر و... مخالفند. البته صریح نهی نمی کنند اما در اهداف حرفی از خدا نیست. و معتقدند این عرفان منجر به خداشناسی عملی می شود! در حالی که خداشناسی عملی در فرهنگ دینی ما با عبودیت و بندگی به دست می آید. البته اینها کم کم پیش می روند.

شیطان پرستی:  شیطانی که ما در اسلام می شناسیم با آنچه در ادیان یهود و مسیحیت وجود دارد، متفاوت است. ما شیطان را جن می دانیم، اما آنها فرشته. ما او را عامل فریب آدم و حوا می دانیم اما آنها حوا را عامل فریب آدم می دانند و شیطان را نماینده علم و آزادی.

اما راجع به نفوذ سحر و جادو گفته اند: آغاز آن در دربارهای اروپایی قرن 16 و 17 بوده و در قرن 19 پشتوانه های عرفانی، فلسفی پیدا می کند و در اندیشمندان نفوذ می کند. در قرن 20 فرقه تِلِما توسط فردی به نام کرولی به وجود می آید و اندیشه های شیطان گرایی را ترویج می کند. فرقه سیتنیسم نیز از فرقه ای شیطان گرایی محسوب می شود. بعد، کلیسای شیطانی، انجیل شیطانی، غسل تعمید شیطانی به وجود می آیند. معبد سِت بر وجود خارجی شیطان تاکید و حرف از حکومت جهانی می زند.در واقع پروژه تغییر تصورات جهان و تغییر مصداق زیبایی را در سر دارند. شیطان گرایی ابتدا در بین نخبگان اروپا نفوذ داشت و حال می خواهند با حذف جنبه های خشونت آمیز آن، پیروان را عمومی تر کنند.

پائولوکوئیلو: شاید این نویسنده برزیلی را که با کتاب کیمیاگر معروف شد، بشناسید. او در سال 79 به دعوت وزیر ارشاد وقت، مهاجرانی به ایران آمد و تبلیغات زیادی برای او شد. اگر به زندگی شخصی او نگاهی گذرا شود، این موارد مشاهده می شود: به بیست نوع مواد مخدر معتاد بوده، سه بار سابقه بستری در بیمارستان روانی داشته، سه بار ازدواج ناموفق داشته که در خاطراتش خود را مقصر می داند. در برخی جنبشهای سیاسی مانند هیپی ها شرکت می کرد که پوچ گرا و قانون شکن بودند.

او داستان هایش را با نام معنویت و عرفان منتشر کرده و خود می گوید "من برای تفنن داستان هایم را نگفته ام بلکه برای این است که به شما خط مشی بدهم." او از کرولی که گفتیم پدر شیطان گرایی معاصر است، بسیار تاثیر پذیرفته و او را قبول دارد. این نویسنده در داستان هایش از ادبیات فارسی بسیار تاثیر پذیرفته. داستان کیمیاگرش از مثنوی مولوی گرفته شده. (بماند که هیچ اشاره ای به این اقتباس نمی کند). همچنین از عرفای مسلمان چون شمس تبریزی، حسن بصری متاثر بوده.

اندیشه محوری او در تمام آثارش تحقق بخشیدن به افسانه شخصی است. او معتقد است که هر کسی برای خود در کودکی و نوجوانی آرمان هایی داشته که باید به آنها برسد و به عنوان راه سعادت و تکامل اوست و رضایت الهی را هم در پی دارد. در حالی که در نقد این اندیشه سوالات زیادی به ذهن می رسد، مثلا این افسانه شخصی چطور به قلب هر کس وارد می شود؟ از چه چیزی نشات می گیرد؟ اصلا ماموریت الهی و تکلیف ما در این دنیا آرزوهای بچگی ماست؟

مفاهیم معنوی او در آثارش این مواردند: خدا و رسولانش، افسانه شخصی، روح کیهانی، نیمه گمشده، جادو، شیطان و جن، ارتباط جنسی.

او در آثارش مدام اشاره می کند که مشکلات را بپذیر و مدارا کن. یعنی با تبعات نظام غربی و سرمایه داری بساز. در واقع ماموریت او این است که نگرش اذهان را به این موضوع تغییر دهد. به این دلیل خطر بسیاری چون موارد دیگر از او حس نشده. کشورهای قدرتمند صنعتی و صهیونیست از او حمایت بسیار کردند. جالب است که کتاب های ترجمه شده او به فارسی وارد ایران می شد در حالی که اصلش به انگلیسی وارد بازار نشده بود!

از حجت الاسلام پناهیان این مطلب را دیدم که با آن بحث را خاتمه می دهم:

"با کمک تقواست که جلوی عرفان‌های دروغین و پوچ و خیالی گرفته می‌شود. دلیل اینکه امروزه معنویت‌ها و عرفان‌های ساختگی این‌قدر بازار پیدا کرده است و کسانی که تشنه‌ی ایمان بوده‌اند، گرفتار انواع این معنویت‌ها شده‌اند، این است که ما به تقوا آن‌طور که باید و شاید، نپرداخته‌ایم  .  "

 

 


کلمات کلیدی :

ارسال شده توسط منتظرالقائم در 90/10/23:: 8:40 عصر

یابن الحسن شد اربعین چرا نمی آیی؟

زینب برگشته دل غمین چرا نمی آیی؟

التماس دعا


کلمات کلیدی :

ارسال شده توسط منتظرالقائم در 90/10/23:: 8:35 عصر

اواخر مهر بود. اولین بار که بنر تبلیغی جلسات را دیدم، دوستی که پیشم بود، با تاسف گفت که یکی از نزدیکانش در کلاس های "عرفان حلقه" شرکت می کند و از او برایم تعریف کرد. شاید این موضوع جرقه ای شد برای شرکت در جلسات "عرفان های نوظهور". البته اولین جلسه سخنران گفت که بهترین عنوان برای این موضوع "جنبش های نوپدید دینی" است. با اینکه بعد از کلاس های درس و ساعات آخر روز تشکیل می شد، اما چون بحث های جالب و نویی مطرح می شد، باعث می شد تا آخر بنشینم و آخر هر جلسه به این فکر می کردم که چقدر باید در معرفی صحیح دین در تکاپو باشیم تا جایی برای این حرف ها باقی نماند. برای همین تصمیم گرفتم محتوای جلسات و برداشت های خودم را اینجا بازگو کنم.

دوست دارم اول ویژگی های مشترک این جنبش های نوپدید را که سخنرانان در میان مطالب ذکر می کردند، با نقدی مختصر بیان کنم تا کلیات آنها گفته شود. بعد به موارد آنها مانند اوشو، عرفان حلقه، شیطان پرستی و پائولو اشاره شود

* همه این جنبش ها گزاره های اصلی خود را از ادیان رسمی و سنتی گرفتند و اگر این معیارها را از آنها بگیریم چیزی از آنها باقی نمی ماند.

این موضوع در خیلی موارد دیده می شود مثلا اولین چیزی که به ذهن من آمد شعارهای فتنه گران در آن هشت ماه بود که از شعارهای اصیل انقلاب مثل تکبیر استفاده می کردند. یا قرآن به نیزه کردن در ماجرای حکمیت، خلاصه حرف ها و اعمال قشنگ را در جای مخالف آن به کار بردن. با ظرافتی که مخصوص شیطان و حزب شیطان است. در واقع الفاظ مشابه را در معنایی دیگر به کار می برند برای رسوخ دادن باورهای خودشان و صریحا مخالفت با خدا و راه او ندارند.

*ویژگی دیگر این ها، " اعتقاد به خدای درون" است.

اگر اهل خواندن کتاب های روانشناسی باشید، حتما این موضوع را در نوشته های خیلی ها مثل وین دایِر و پائولو، به خوبی حس کردید. و این، یعنی خدایی که می شناسی را رها کن، یعنی توکل را فراموش کن، یعنی تو در درون خودت، خدایی داری. تو می توانی خدایی کنی. اصلا شعار فرقه تِلِما که پدر شیطان گرایی محسوب می شود، همین است: « هر چه می خواهی انجام بده!» و همه اینها یعنی یک حس خطرناک! خیلی روشن است که همه انبیا و فرستاده های الهی اولین اصلی که به مردم ابلاغ کردند، "توحید" بود. بعد در راستای آن اعتقادات دیگر و اخلاق و احکام و... را بیان کردند. پس، زیربنای همه ادیان لا اله الا الله بود و این ادیان اصل را می گیرند و بدلش را تحویل می دهند.

*در این جنبش ها رهبری هست که همه شیفته آن هستند (یعنی همان leader  ).

همه از دوران بچگی الگوهایی برای خودمان داشتیم که رفتار آنها را کپی می کردیم و با بزرگتر شدن، خودمان الگویمان را انتخاب کردیم و تاثیر آن را می دانیم. خداوند در طول تاریخ الگوهایی را فرستادند و در قرآن از آنها یاد می کنند. وقتی از حضرت رسول(ص) به عنوان الگویی کامل برای همه، ذکر می شود اهمیت موضوع روشن می شود. برای همین است که رهبر عزیز، روی معرفی الگوهای اسلامی، ایرانی تاکید می کردند.

* جنبش های انحرافی، به دنبال چند گروه هستند: سرمایه داران، دانشجویان، سیاستمداران رتبه 2و3.

یعنی کسانی که دارای پول، دانش و قدرت هستند. واجدین این شرایط لطفا مراقب خودتان باشید! هشدار خداوند به ایمان آورندگان اینگونه است:

یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنْفُسَکُمْ لا یَضُرُّکُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُکُمْ جَمیعاً فَیُنَبِّئُکُمْ بِما کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (سوره مائده:105) اى کسانى که ایمان آورده‏اید، مراقب و مواظب اعمال خودتان باشید. هنگامى که شما هدایت یافتید، گمراهى کسانى که گمراه شده‏اند، به شما ضرر و زیانى نرساند. بازگشت همه شما بسوى خداست و خدا شما را از آنچه انجام مى‏دادید آگاه خواهد ساخت.

*****************************

خیلی ها برایمان دست بلند می کنند، اما فدای آن دستی که بلندمان کند... کجاست صاحب آن دست؟

أین صاحب یوم الفتح و ناشر رایة الهدی؟

کجاست صاحب روز فتح و برافرازنده پرچم هدایت؟

در پست بعدی ان شاءالله راجع به موارد این جنبش ها توضیحاتی ارائه می شود. منتظر نظرات و برداشت های ارزشمند شما هستم.

 

 


کلمات کلیدی :

ارسال شده توسط منتظرالقائم در 90/9/25:: 4:58 عصر

 نقل شده که روزی امام صادق(ع) خطاب به مردی که در مجلس آن حضرت حضور داشتند، فرمودند: چرا رسول خدا(ص) را از خود می رنجانید؟ شخصی از حضرت سوال کرد: یابن رسول الله! ما چگونه رسول خدا را ناراحت می کنیم؟ حضرت فرمودند:« مگر نمی دانی که اعمال شما بر رسول خدا(ص) عرضه می شود، پس اگر معصیتی در اعمال شما مشاهده نماید، باعث ناراحتی خاطر او خواهد شد. پس با اعمال بدتان پیامبر اکرم(ص) را ناراحت نکنید، بلکه سعی کنید با اعمال خوبتان او را مسرور سازید.» 

از امام مهدی(ع) روایت شده که:« اعمال امت در هر دوشنبه و پنجشنبه بر پیغمبر(ص) عرض می شود، پس به آن آگاه می گردد. همچنین بر ائمه(علیهم السلام) عرضه می شود و به آن علم پیدا می کنند.» ( نجم الثاقب، باب یازدهم)

عبدالله بن ابان زیات می گوید: به حضرت رضا(ع) عرض کردم که برای من و خاندانم دعایی بکنید. حضرت فرمودند: مگر من دعا نمی کنم؟ به خدا سوگند اعمال شما در هر روز و شبی بر من عرضه می شود، لذا در هر مورد که مناسب باشد دعا می کنم. عبدالله می گوید: از این حرف امام تعجب کردم. امام وقتی متوجه تعجب من شدند، فرمودند: آیا کتاب خداوند را نمی خوانی، آنجا که می فرماید: "و قل اعملوا فسیری اللهُ عملَکم و رسولُه و المومنون" (سوره توبه،105) ( کافی، ج1، کتاب الحجه)

 روایات در باب عرضه اعمال به حضرات ائمه به حد تواتر است، ولی مضامین آنها از نظر کیفیت و وقت عرضه متفاوت است: هر بامداد، هر پنجشنبه و دوشنبه، هر شب پنجشنبه، اول هر ماه. و به روایتی نیمه شعبان، همه اعمال دوران سال بر حضرات معصومین (علیهم السلام) عرضه می گردد .براساس روایات، اعمال شیعیان در روزهای دوشنبه و پنجشنبه بر امام زمان(ع) عرضه می شود. در این صورت لازم است انسان، مراقب باشد عملی را مرتکب نشود که حین عرضه اعمال، باعث شرمندگی او نزد امام(ع) شود و آن وجود مقدس را برنجاند.

برگرفته از کتاب موعود نامه


کلمات کلیدی :

ارسال شده توسط منتظرالقائم در 90/7/28:: 7:51 عصر

کتابکی می خواندم با نام "راهی به آسمان" که گردآورنده اش آقای حسن محمودی بود. از برخی مطالبش خوشم آمد و در وبلاگ گذاشتم:

"سه بار روی پایت بزن"

در آخر دعای عهد باید سه بار به روی پای خود بزنی

و بگویی العجل العجل یا مولای یا صاحب الزمان.

تا حالا فکر کرده ای که چه کسی اینگونه روی پایش می زند؟

******************

آیت الله بهجت:

"چه مصائبی بر امام زمان(ع) که مالک همه کره زمین است وارد می شود.

آن حضرت در چه حالی است و ما در چه حالی؟

او در زندان است، خوشی و راحتی ندارد

و ما چقدر از مطلب غافلیم و توجه نداریم."

الا ای زندانی زندان غیبت............دعا کن طی شود ایام غیبت

به آنانی که مشتاق ظهورند..........به سالی بگذرد هر آنِ غیبت

*************************

قنوت نورانی

یکی از شاگردان آیت الله بهاءالدینی نقل می کند که سال های سال در قنوت سرور گرامیمان آقای بهاءالدینی آیات قرآن و دعاهای مرسوم را می شنیدیم اما به ناگاه روش ایشان تغییر کرد و در قنوت فقط دعای "اللهم کن لولیک..." را زمزمه می کرد. وقتی علت را از ایشان پرسیدم در یک جمله فرمود:

امام عصر(ع) پیغام دادند که در قنوت دعا کنید.

پیام گیر ما خراب است وگرنه این پیام برای تک تک ما نیز صادر شده است.

                                                  همت کنیم تا قنوت ها را با خواندن نام عزیزترین انسان باارزش کنیم.


کلمات کلیدی :

<      1   2   3      
درباره
صفحات دیگر
آرشیو یادداشت‌ها
لینک‌های روزانه
پوندها